Hvorfor hvert eneste passord er viktig

Et lekket passord setter person­opplysningene dine i far og kan føre til identitets­tyveri på nettet. Les videre for å finne ut hvordan.

Hvorfor hvert eneste passord er viktig
Hvorfor hvert eneste passord er viktig

Et passord er ofte det eneste som hindrer nettkriminelle i å bruke personopplysningene dine til identitetstyveri. Med tilgang til detaljene dine kan de foreta kontoovertakelse og påføre deg betydelige økonomiske skader. Du må ha sterk passordsikkerhet for å sikre deg mot dette.

Her er fire årsaker til at hvert eneste passord er viktig.

Here are four reasons why your every pass­word matters.

Hvorfor hvert eneste passord er viktig

1. Pass­ord låser opp person­opplysninger på nettet

For å fungere tilfredsstillende er det mange tjenester på nett som krever at brukerne fyller ut person­opplysninger som fullt navn, privatadresse, telefonnummer og kredittkortnummer.

Med riktig passord får kriminelle tilgang til alle detaljene i nettkontoen din. Og disse detaljene er ofte akkurat det de trenger for å begå identitetstyveri.

2. Et gjen­brukt passord utsetter alle profilene det brukes i, for fare

De fleste bruker det samme passordet i flere profiler. Hvis en hacker får tak i passordet ditt, brukes det til å prøve å få tilgang til profiler som inneholder kredittkortdetaljer, som Amazon, eBay, Netflix osc.

Hvis du gjenbruker passord, er det ingen spøk hvis en tilsynelatende triviell profil blir utsatt for innbrudd. Bruk av unike og sterke passord i hver eneste profil begrenser skadene ved et datasikkerhetsbrudd til bare én konto.

3. Du er ikke den eneste som kjenner pass­ordene dine

Det er trolig ingen andre personer som kjenner passordene dine. Men når du oppretter en internettkonto, lagres passordet i tjenesteleverandørens databasen, og ikke på din egen enhet. Du kan dessverre ikke hindre datasikkerhetsbrudd i tjenesteleverandørens system.

Når en internettjeneste du bruker, utsettes for sikkerhetsbrudd, kompromitteres passordet du bruker i tjenesten. Og det er nye datasikkerhetsbrudd hele tiden.

4. Pass­ord kan stjeles på mange måter

I tillegg til gjennom datasikkerhetsbrudd, kan passord stjeles fra enheten med skadeprogrammer. Kriminelle kan også bruke phishingsvindler, offentlige trådløse nettverk og andre triks til å lure deg til å gi dem passordene dine.

Mange kontoer inneholder sensitive personopplysninger som kan brukes til identitetstyveri. For å beskytte kontoene dine må hver og en av dem beskyttes med hver sin nøkkel. Når ett passord er lekket, er de andre trygge, og risikoen for å bli offer for identitetstyveri er mye mindre. Derfor er hvert eneste passord viktig.

F-Secure ID Protection

Ønsker du sterkere pass­ordsikkerhet og beskyttelse mot identitets­tyveri

F‑Secure ID Protection overvåker personopplysningene dine hele døgnet, og sender deg varsler om datasikkerhetsbrudd. Når et datasikkerhetsbrudd som inkluderer dine opplysninger oppdages, får du vite det først. Sterke passord er en viktig del av å beskytte identiteten din på nytt, og denne appen beskytter passordene dine og hjelper deg å organisere dem på en praktisk måte.

Du kan prøve gratis i 5 dager på vår regning. Kredittkort kreves ikke.